Svijet

Pronađena prazna druga crna kutija aviona koji se srušio u Indoneziji

Timovi indonežanske mornarice u petak su pronašli praznu drugu crnu kutiju srušenog aviona, javlja Anadolu Agency (AA).

Akcije traženja i spašavanja nakon pada aviona u Indoneziji - Twitter

Abdul Rasyid mornarički komandant rekao je da su uspjeli pronaći spoljni kontejner druge crne kutije, njegovu bateriju i signalnu mašinu.

Timovi Nacionalne agencije za potragu i spašavanje (BASARNAS) rekli su da se potraga produžila za još tri dana kako bi se donijeli dijelovi tijela i ostaci aviona.

U potrazi i spašavanju učestvovalo je preko 4.000 osoba, 53 broda, 18 čamaca i 13 helikoptera.

Crna kutija odnosno snimač podataka o letu (FDR) pronađen je tokom četvrtog dana akcije pretraživanja. Međutim, potraga za snimačem glasa u kokpitu još uvijek traje.

Putnički avion indonezijske kompanije Sriwijaya Air srušio se u subotu u more tokom leta na liniji iz Džakarte ka Pontianaku, a kontakt sa avionom izgubljen je u roku od nekoliko minuta nakon polijetanja.

Avion se srušio u more između ostrva Laki i Lancang, sjeverno od Džakarte, gdje su spasilačke ekipe pronašle olupine aviona, posmrtne ostatke i prtljag žrtava.

U avionu su se u trenutku nesreće nalazile 62 osobe, i to 12 članova posade i 50 putnika, među kojima i desetero djece.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh