Svijet

Turska: “Maskote koronavirusa” upozoravale stanovnike Istanbula na obavezu pridržavanja mjera

Maskote u specijalnim kostimima koji podsjećaju na koronavirus prošetale su Beyazitom, Grand Bazaarom i drugim prometnim ulicama grada

Maskote koronavirusa“ koje su prošetale prometnim ulicama Istanbula, upozorile su građane koji se ne pridržavaju mjera uvedenih protiv širenja koronavirusa, javlja Anadolu Agency (AA).

Događaj, koji je organiziran od platforme “Lutfen“ sa virusnim maskotama, nasmijao je stanovnike Istanbula koje je usput podsjetio na mjere protiv širenja koronavirusa.

Maskote u specijalnim kostimima koji podsjećaju na koronavirus prošetale su Beyazitom, Grand Bazaarom i drugim prometnim ulicama grada.

Prilazili su građanima koji nisu nosili zaštitne maske i nisu poštovali preporučenu socijalnu distancu.

Maskote su grlile osobe bez maski, kako bi ukazale na opasnost od širenja zaraze. Prilazile su i onima koji su pušili cigare te su im uputile razna upozorenja.

Tokom događaja, jedan od trgovaca se pošalio sa maskotama te ih je potjerao s palicom, što je izazvalo smijeh prisutnih.

Članovi platforme “Lutfen“ su nosili transparente na kojima je pisalo “Virus je među nama“, “Maska će vas zaštititi“, “Zahvalni smo medicinskim radnicima“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh