Svijet

Velika Britanija: Potvrđeno rekordnih 41.385 novih slučajeva zaraze koronom

U Velikoj Britaniji je u protekla 24 sata potvrđeno 41.385 novih slučajeva zaraze koronavirusom, što je rekordan broj novozaraženih u jednom danu od početka pandemije COVID-19.

Velika Britanija - Fokus

Nadležne zdravstvene institucije iz Londona saopćile su da je u proteklom danu u Velikoj Britaniji zabilježeno još 357 smrtnih slučajeva izazvanih infekcijom COVID-19, čime je broj smrtnih slučajeva od početka pandemije u toj zemlji povećan na 79.339.

Tokom proteklog dana u britanske bolnice je hospitalizirano 2.143 pacijenata zaraženih koronavirusom, a na koronavirus je testirano ukupno 507.384 ljudi.

Vlada Velike Britanije je 20. decembra saopćila da je u toj zemlji registriran novi, mutirani soj koronavirusa koji se i do 70 puta lakše prenosi od koronavirusa koji je izazvao globalnu pandemiju.

Britanske vlasti su uvele nove stroge i restriktivne mjere kako bi suzbile širenje virusa, prenosi “N1“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh