Svijet

I Joe Biden primio cjepivo protiv korone

Novoizabrani američki predsjednik Joe Biden primio je večeras cjepivo protiv koronavirusa, kao što je ranije najavljeno.

Joe Biden - Reuters

Biden je cjepljen u bolnici “Christiana Care” u Newarku, u saveznoj državi Delaware i tako slijedio primjer potpredsjednika Mikea Pencea koji je to uradio nekoliko dana ranije.

Cjepljenje Bidena desilo se istog dana kada doze drugog cjepiva, kojeg je proizvela Moderna, stiže u američke savezne države, pridružujući se Pfizeru u stvaranju američkog arsenala protiv pandemije COVID-19, koja je do sada u Sjedinjenim Državama odnijela više od 317.000 života i promjenila je iz temelja život širom svijeta, prenosi “N1”.

Ne želim biti brzoplet, ali želim osigurati da pokažemo američkom narodu da je sigurno primiti cjepivo“, izjavio je Biden.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh