Svijet

Akar razgovarao sa Shoyguom: Armenija se treba povući s okupirane teritorije Azerbejdžana

Turski ministar odbrane je u razgovoru s ruskim kolegom istakao da Azerbejdžan na rješenje pitanja Nagorno-Karabaha neće moći čekati još 30 godina

Ankara
Ministar odbrane Republike Turske Hulusi Akar u razgovoru s ruskim kolegom Sergejem Shoyguom istakao da se Armenija treba povući sa okupirane teritorije Azerbejdžana, javlja Anadlu Agency (AA).

Ministarstvo odbrane Republike Turske saopćilo je da je resorni turski ministar Akar danas telefonom razgovarao s ruskim kolegom Shoyguom i da su razgovarali o nizu bilateralnih i regionalnih tema, uključujući armenske napade na Azerbejdžan i situacije u Libiji i sirijskom Idlibu.

“Akar je tokom razgovora kazao da Armenija, koja izvodi napade na naseljena mjesta i krši prekid vatre, treba okončati napade i povući se sa okupirane teritorije. Kazao je i da Azerbejdžan neće moći čekati na rješenje još 30 godina, a da je Turska uz Azerbejdžan u njegovoj borbi za oslobađanje okupiranih teritorija“, navodi se u saopćenju.

Akar je tokom razgovora s ruskim kolegom Shoyguom također kazao da Turska čini sve na uspostavi mira i stabilnosti u regiji, uključujući i situacije u Idlibu i Libiji.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh