Svijet

Donald Trump: “Ovo je vrlo zarazna bolest”

Donald Trump dao je prvi intervju na televiziji pred kamerama otkako mu je 1. oktobra dijagnosticiran koronavirus.

Donald Trump - Independent.co.uk

Trump se pojavio jučer navečer na Fox News televiziji, gdje je rekao kako se jako dobro osjeća. U razgovoru s doktorom Marcom Siegelom rekao je da je ponovo testiran te da misli da je ili negativan ili skoro negativan. Dodao je i da ne zna kada mu je sljedeće testiranje, prenosi “Index“.

Na pitanje kako se osjećao u bolnici rekao je da je bio umoran te da nije imao energije kakvu inače ima. Rekao je i da misli da je mogao i ranije napustiti bolnicu nakon što je uzeo lijek.

“Željeli su me ostaviti na promatranju, ali ja sam želio otići nakon prvog dana”, rekao je Trump. Trump je pohvalio bolnicu i doktore koji su se brinuli o njemu. Dodao je i kako misli da je bilo važno što je rano saznao da je zaražen.

Na pitanje ima li ideju kako se zarazio koronavirusom, Trump je rekao:

“Ne znam. Imali smo neke velike evente u Bijeloj kući pa možda tamo”, rekao je, dodajući kako ne može biti siguran.

“To je jedna stvar koju naučiš. Ovo je vrlo zarazna bolest”, rekao je Trump.

Dodao je i kako danas planira održati govor s balkona u Bijeloj kući.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh