Svijet

Kako je Ivanka postala Trumpova apsolutna miljenica? Nakon razvoda Marle Maples i Trumpa, Ivanka se rasplakala i rekla samo jednu rečenicu koja je odredila njen odnos sa ocem

Ivanka Trump se u srijedu iznenada priključila drugoj rundi razgovora Beograda i Prištine, čime je opet potvrdila svoj status ključne figure u životu Donalda Trumpa.

Ivanka i Donald Trump - Zena.blic.rs

Ivanku mediji nazivaju Trumpovim očima i ušima i ima pristup i najpovjerljivijim informacijama. Uz svog oca je u svakoj prilici, a upravo ga je ona i predstavila na početku njegove kampanje za predsjednika, prenosi “Žena“.

A kako je do toga došlo?

Kada je Donald Tramp sa Marlom Mejpls osnovao dinastiju koja je uključivala i djecu Dona, Ivanku i Erika, uvijek je pazio da svima na svakom mjestu bude jasno koliko su moćni. Djeca su imala bukvalno sve što požele u materijalnom smislu, ali su imali i oca koji ih je uvijek, iz dana u dan, podsjećao na najvažniju lekciju kojom ih je svakodnevno podučavao – “ne vjeruj nikome“. I u nevinim igrama, poput trkama u spustu skijanja, Donald bi ih varao kako bi ih pobjedio. Imao je i jedan test za djecu – pitao bi ih da li mu vjeruju. Ako bi odgovorili da mu vjeruju, izgubili bi. Glavna lekcija je uvijek bila ne vjeruj nikome, pa ni ocu.

– Mi smo odgajani tako da budemo takmičarski nastrojeni. Tata je svakodnevno radio na tome – rekla je Ivanka u jednom intervjuu 2004. godine. Donald je i ohrabrivao rivalstvo između svoje djece.

Prava drama je za njih počela 1990. godine, nakon razvoda Donalda Trampa od njihove majke. Erik je imao 6 godina i bio premali da bi shvatio šta se dešava, ali su Don i Ivanka bili vrlo svjesni situacije i reagovali su potpuno drugačije. Don je bio bijesan na oca i godinu dana je odbijao da razgovara sa njim. Ivanka, koja je u tom trenutku imala 8 godina, kada joj se majka požalila da se plaši da će izgubiti bitku za alimentaciju na sudu, briznula je u plač i kroz jecaje pitala majku: “Da li to znači da više neću biti Ivanka Tramp?“. Već to otkrilo je pravu prirodu Ivanke Tramp.

Dalje kroz odrastanje, Don je radio sve kako bi se razlikovao od oca. Donald obožava golf – Don je zauvijek odbijao da u ruke uzme palicu za golf. Donald nikada i ni u kakvim okolnostima ne pije alkohol – Don je poznat po svojim pijankama u kojima često gubi svijest. Dugo je i krio svoje prezime od drugih i nije želio da zna za oca, zbog onoga što je uradio Marli.

Ivanka je, s druge strane, bila preplašena da će izgubiti oca, a i sve privilegije koje to nosi. Zato se postavila potpuno drugačije. Nakon razvoda je svakog dana dolazila u njegovu kancelariju. Kada je otišla u internat, svakodnevno ga je zvala i pitala za savjete. Kasnije je kroz intervjue o tome govorila sa ponosom. Posebno je bila ponosna na činjenicu da je Donald uvijek ostavljao sve kada bi ona tražila njegovu pomoć.

– Uvijek bi prekinuo bilo koji sastanak ako bih ga ja zvala – govorila je.

Donald je od tada počeo da kćerku priprema za nasljednicu imperije i nikad nije krio da mu je ona omiljeno dijete. Upravo je Ivanku odabrao i da mu vodi predsjedničku kampanju i da ga predstavi narodu. Ivanka je sve što je Donald ikad želio – lijepa je, zgodna, inteligentna i vrlo joj je bitan imidž.

Tramp je upravo zbog Ivanke i oklijevao sa kandidaturom. Plašio se da će mediji početi prljavu kampanju protiv nje, a Ivanka iza sebe ima dosta problematičnih momaka – od Lansa Armstronga do Džejmsa Binga Gablmena, filmskog producenta koji je uhapšen zbog dilovanja droge. Tramp i Ivanka su pažljivo radili na njenom imidžu od tada i pretvorili je od divlje djevojke do smjerne, uspješne žene.

Donaldov i Ivankin neodvojiv odnos izaziva mnoga govorkanja, naročito u kombinaciji sa njihovim neprikladnim zajedničkim slikama. Pravi skandal nastao je nakon što je Plejboj zečica Karen Mekdugal, koja je u intevrjuu izjavila da je bila u ljubavnoj vezi sa Trampom 2006. godine, tom prilikom iznijela niz bizarnih detalja, između ostalog i da ju je Tramp često upoređivao sa Ivankom.

– Govorio mi je da sam lijepa kao Ivanka. “Pametna si kao ona”, govorio mi je iako nije bilo baš materijala za poređenje mene i nje – rekla je Karen.

Ivanka je udata za Džareda Kušnera, takođe Trampovog savjetnika, koji je u suštini desna ruka šefa Bijela kuće i kreator mnogih njegovih spoljnopolitičkih poteza, a Ivanka je posebno okrenuta pružanjem podrške razvoja ženskom preduzetništvu širom svijeta.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh