Svijet

Dok su medicinari spašavali život, prolaznici snimali selfie pored helikoptera

Dok su se medicinari borili za život muškarca (nažalost bezuspješno), nekoliko nesavjesnih prolaznika njihov je spasilački helikopter doživjelo kao atrakciju i snimali su selfie pored njega

Helikopter, Njemačka - Heute

Dok se profesionalna služba spašavanja u Beču borila za život 55-godišnjeg muškarca, prolaznici su snimali selfie pored spasilačkog helikoptera.

Naime, u utroak u popodnevnim satima jedan 55-godišnji muškarac pretrpio je srčani udar u svom parkiranom automobilu u Fritz-Hahn-Gasseu.

Svjeodci su mu odmah pružili prvu pomoć, a helikopter hitne pomoći sletio je u obližnji park Helmut Zilk.

Dok su se medicinari borili za život muškarca (nažalost bezuspješno), nekoliko nesavjesnih prolaznika njihov je spasilački helikopter doživjelo kao atrakciju i snimali su selfie pored njega.

“U jednom trenutku izgledalo je kao da se radi o nekoj vježbi, a ne stvarnom spašavanju nečijeg života. Mnogi su doveli i svoju djecu kako bi ih slikali pored pored spasilačkog helikoptera. Zaista nevjerovatno”, opisao je situaciju za Heute jedan čitatelj koji je poslao i fotografiju sa mjesta događaja, prenosi “Tuzlanski“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh