Svijet

Otputovala je u drugu zemlju da se uda za čovjeka svog života: Nije ni slutila kakav je bio njegov pakleni plan

Vjenčali su se 15. maja, ali se iza svega krio njegov pakleni plan.

Policija - Twitter/@BZ_NachtFloh

Amerikanka iz Vašingtona (46) koja je na internetu upoznala tridestčetvorogodišnjeg Nigerijca poslije izvjesnog perioda razmjenjivanja poruka zaključila je da ga voli.

Pošto ju je zaprosio i pozvao da dođe kod njega da se vjenčaju, neimenovana žena u prijevremenoj penziji u februaru 2019. avionom je otputovala u Nigeriju.

On je ženu držao 16 mjeseci u hotelskoj sobi protiv njene volje i za to vrijeme joj je iznudio 48.000 dolara. Osim toga, koristio je njenu kreditnu karticu i račun u banci, a pomoću lažnog identiteta, pokušao je da prevari i njene prijatelje i poznanike, kao i nekoliko preduzeća. Kao “šlag na tortu” došla mu je njena penzija.

Anonimna osoba obavijestila je policiju u Lagosu o situaciji u kojoj se našla ova žena i tako je najzad oslobođena. Ispostavilo se da Amerikanka nije bila jedina njegova žrtva.

Nigerijac je i još četvorica osumnjičenih su uhapšeni i sva četvorica će odgovarati pred sudom zbog prevare i sajber-kriminala u više slučajeva, prenosi “Srbija Danas“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh