Svijet

Kim Jong Un u vegetativnom stanju ili je umro?

Svjetski mediji prenose informaciju da je Kim Jong Un, sjevernokorejski lider, u vegetativnom stanju, a neki čak izvještavaju da je umro, iako zvanične potvrde o njegovoj smrti nema.

Kim Jong-un - Twitter

Svjetski mediji već nekoliko dana izvještavaju o zdravstvenom stanju Kim Jong-Una, a sve su prisutniji izvještaji koji sugerišu ili eksplicitno tvrde da je sjevernokorejski diktator mrtav.

“New York Times” još je prije pet dana izvijestio da je sjevernokorejski diktator imao ozbiljne zdravstvene probleme s kardiovaskularnim sistemom, a danas “New York Post” navodi da je Kim Jong Un u vegetativnom stanju, a i da se “priča da je umro”, piše “BHRT“.

Službene potvrde o njegovom zdravstvenom stanju zasad nema, a ako se nagađanja pojedinih medija pokažu istinitim, zemlja će po kratkom postupku morati pripremiti tranziciju vlasti.

Medicinski stručnjaci iz Kine poslati su navodno u Sjevernu Koreju kako bi pomogli Kim Jong-Unu, o čijem zdravstvenom stanju mediji već danima izvještavaju. Japanski mediji prenose kako je vrhovni vođa u vegetativnom stanju nakon operacije srca, kojoj je podvrgnut ranije ovog mjeseca. “New York Times” potvrđuje da su medicinski stručnjaci iz Kine otišli u Sjevernu Koreju.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh