Svijet

Dječak (4) izašao napolje da se igra kada ga je napao čopor divljih svinja

Dječak star samo četiri godine preminuo je u Indiji ove nedjelje, u mjestu Hajderbad, nakon što ga je čopor divljih svinja odvukao od kuće i povrijedio do smrti.

Divlja svinja - ATV

Nesretno dijete V. Haršvardhan je napolje izašlo da se igra, ali ga je krdo divljači presrelo, ščepalo u čeljusti i odvuklo na deponiju gdje su, naknadno, čoporativno izujedale dječaka, usljed čega je nažalost preminuo. On je u periodu oko četiri sata popodne izašao iz svoje kuće kako bi se igrao nedaleko od svog doma nesluteći tragediju koja mu se nažalost spremala.

Nakon što su njegovi roditelji primijetili da ga nema u blizini, počela je potraga koja je imala tužan kraj. Komšije su na deponiji smeća pronašli preminulo dijete, koje je na tijelu imalo opasne ugrize, prenose lokalne novine.

Divljač je iskoristila odsustvo stanovništva

Pošto je najveći broj građana u svojim domovima, pridržavajući se tako mjera zaštita koje spriječavaju širenje virusa korona, divlje svinje su se do te mjere osmjelile da su došle u naselje.

Iako su one, kako kažu stanovnici, česta pojava u tom kraju, ovo je strašan slučaj da su se u toj mjeri približile i nastanile na napuštenim farmama. Zabrinuti stanovnici su istakli kako je policija o blizini divljih svinja već imala podatke, ali da nažalost ništa nije učinjeno po tom pitanju, prenosi “Miror”.

Izjavom koju je dao lokalni oficir, osim ličnog žaljenja, prepričao je scenu užasa koju je zatekao na terenu,

Čopor je primijećen na smetlištu, one su uočile nemoćno dijete i napale ga. Djelimično su pojeli dijelove tijela nesretnika – rekao je policajac.

Mališan je odvezen u bolnicu u kojoj su samo mogli da potvrde tragičnu smrt. Roditelji djeteta morali su da potvrde njegov identitet u mrtvačnici.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh