Svijet

U SAD-u preminulo 45 hiljada osoba, registrovano 819.000 zaraženih

U Sjedinjenim Američkim Državama je broj preminulih od koronavirusa dostigao 45.000 jer je, prema posljednjim podacima, u jednom danu, preminulo više od 2.750 ljudi.

U Americi je najveći broj zaraženih virusom na svijetu sa više od 819.000 što je skoro četvorostruko više od Španije, koja je druga po broju zaraženih.

Prema statistici agencije Reuters, broj preminulih u SAD jučer je porastao za više od 2.750, što je nešto niže od rekordnih 2.806 registrovanih 15. aprila.

Jučer su države New Jersey, Pennsylvania i i Michigan prijavile najveći broj preminulih u jednom danu. U New Yorku, koji je epicentar pandemije u SAD, prijavljen je 481 novi smrtni slučaj.

Pojedine američke države, uključujući Georgiju i Južnu Karolinu ublažile su blokade uvedene tokom pandemije nakon protesta u nekim saveznim državama.

Prema anketi agencija Reuters i Ipsos, većina Amerikanaca izrazilo je uvjerenje da mjere treba da ostanu na snazi dok zvaničnici zdravstvenih službi ne utvrde da je bezbjedno ukidanje, uprkos šteti koju trbi privreda SAD.

Širom svijeta do jutros je oboljelo više od 2,5 miliona ljudi. Od tog broja oporavilo se blizu 700.000 osoba, a preminulo je blizu 178 hiljada, prenosi “Klix“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh