Svijet

U Italiji od koronavirusa umrle 9.134 osobe

U Italiji je zabilježeno rekordnih 969 smrtnih slučajeva u jednom danu, čime je broj umrlih od koronavirusa porastao na 9.134, javlja Anadolu Agency (AA).

Italija, koronavirus - Bljesak.info

Šef vladina kriznog stožera za pandemiju koronavirusa Domenico Arcuri, ukazujući na činjenicu da se bore protiv nevidljivog neprijatelja, potvrdio je da je broj zaraženih osoba u zemlji dosegao 66.414.

Arcuri je objavio i podatak da se danas oporavilo od COVID-19 još 589 osoba, čime je taj broj povećan na 10.950.

Potvrdio je i da je u posljednja 24 sata od posljedica koronavirusa preminulo još 969 osoba, čime je ukupan broj povećan na 9.134.

Arcuri je rekao da se radi o rekordnom broju smrtnih slučaja u jednom danu, u pet sedmica, koliko se zemlja bori protiv virusa.

Komesar Arcuri je kazao i da su danas osigurali 136 novih jedinica intenzivne njege i zatražio je od javnosti da i dalje slijede mjere protiv širenja koronavirusa.

U međuvremenu, nakon što je Generalna uprava civilne zaštite jučer objavila broj umrlih kao 8.165, otkriveno je da 50 ljudi koji su preminuli u regiji Pijemontu nije bilo uključeno u dnevni izvještaj.

Kako saznaje AA, taj broj od 50 mrtvih je dodan današnjem broju.

Najviše smrtnih slučajeva i danas je zabilježeno na području Lombardije – 541.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh