Svijet

Korona virus bi u SAD-u mogao ubiti preko 81.000 ljudi

Korona virus bi u Sjedinjenim Američkim Državama u naredna četiri mjeseca mogao ubiti preko 81.000 ljudi, a stišavanje epidemije ne bi trebalo očekivati prije juna.

Virus korona u SAD-u - Twitter

To pokazuje analiza podataka koju je izvršila Škola medicine Univerziteta u Washingtonu.

Najveći broj hospitaliranih pacijenata zaraženih korona virusom na državnom nivou očekuje se u drugoj sedmici aprila, s tim što je ocijenjeno da bi se u pojedinim saveznim državama mogao desiti kasnije, piše “AlJazeera“.

Smrtni slučajevi mogli bi se bilježiti čak i u julu, mada će njihov broj pasti ispod granica epidemije, na manje od 10 dnevno, tvrde analitičari.

Analiza, koja se oslanja na podatke vlade, bolnica i ostalih izvora, predviđa da bi broj mrtvih u SAD-u mogao široko varirati, od najmanje 38.000 do najviše 162.000 ljudi.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh