Vijesti

“Rusija izvela hibridni napad na Kosovo”

Ministrica spoljnih poslova i dijaspore Kosova Donika Gervalla objavila je da je Rusija danas izvela hibridni napad na Kosovo.

Kosovo's Minister of Foreign Affairs Donika Gervalla-Schwarz arrives for the opening session of the 9th Summit of the Americas in Los Angeles, California, June 9, 2022. (Photo by Patrick T. FALLON / AFP)

Ministrica Gervalla je navela da hibridni napad dolazi nakon najave da će Kosovo vojnom opremom podržati Ukrajinu.

“Rusija je danas napala Kosovo hibridnim napadom, nakon naše najave podrške Ukrajini u vidu vojne opreme, u njenoj opravdanoj odbrani od ruske genocidne agresije. Iz genocida Srbije nad Kosovom znamo da se genocid zaustavlja samo vojnim sredstvima”, napisala je Gervalla na platformi X.

Ministrica Gervalla je na dvodnevnoj koferenciji “Defence24 Days”, koja je u ponedjeljak počela u Varšavi, izjavila da se mir u Evropi može obezbjediti samo zajedničkim zaustavljanjem Rusije i Srbije.U kosovskoj delegaciji s Gervallom je i ministar odbrane Kosova Ejup Maqedonci koji se sastao s poljskim kolegom Wladyslawom Kosiniak-Kamyszom.

“Budući da sam svjestan da rat u Ukrajini ugrožava opštu bezbjednost Evrope, naglasio sam da će Kosovo nastaviti da pruža nepoštednu podršku Ukrajini u okviru naših državnih kapaciteta”, poručio je Maqedonci,piše N1


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh