Svijet

Mark Esper: “Sve opcije na stolu nakon napada u Iraku”

“Sve su opcije na stolu dok sarađujemo s našim partnerima kako bismo počinitelje priveli pravdi”

Mark Esper - Thehill.com

Američki ministar odbrane Mark Esper izjavio je u četvrtak da su sve opcije otvorene nakon što su u raketnom napadom u Iraku poginuli jedan britanski i dvojica američkih vojnika, napad za koji su rekli da su podržale iranske šiitske milicijske grupe.

Jučerašnja ofanziva šitskih milicijskih podržanih od Irana sastojao se od višestrukih indirektnih napada koji su potekli sa stacionarne platforme i očigledno su imali za metu koalicione i udružene snage u kampu Taji – rekao je Esper novinarima, prenio je “Reuters”.

Dopustite mi da budem jasan, Sjedinjene Države neće tolerisati napade na naš narod, naše interese ili naše saveznike – kazao je Esper.

Sve su opcije na stolu dok sarađujemo s našim partnerima kako bismo počinitelje priveli pravdi – dodao je on, prenosi “Fena”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh