Svijet

U Italiji traže nultog pacijenta: Virus je proširio farmer (60)

Talijani tragaju za nultim pacijentom, što je iznimno bitno u sprečavanju širenja zaraze. Nulti pacijent (patient zero), termin je koji označava prvog čovjeka koji je zaražen u virusnoj ili bakterijskoj epidemiji

No image - Haber.ba

Sve je više zaraženih koronavirusom izvan Kine, otkud je i sve krenulo. Čelnici Svjetske zdravstvene organizacije pozvali su na pojačan oprez nakon što se virus pojavio u Italiji gdje je sedmero ljudi umrlo u nekoliko dana, a broj zaraženih prešao je 200.

Italija je postala treća zemlja s najviše zaraženih od koronavirusa u svijetu. Najteže je pogođen sjever Italije.

Talijani tragaju za nultim pacijentom, što je iznimno bitno u sprečavanju širenja zaraze. Nulti pacijent (patient zero), termin je koji označava prvog čovjeka koji je zaražen u virusnoj ili bakterijskoj epidemiji.

Pišu kako je čovjek čest posjetitelj barova u provinciji Veneto, gdje uz Lombardiju ima najviše zaraženih, te da je moguće kako je on proširio virus, prenosi “24sata“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh