Svijet

Iračke snage pokrenule novu veliku operaciju protiv ISIS-a

Iračke snage beznjednosti pokrenule su novu veliku antiterorističku operaciju u gradu Salahadinu i ubile najmanje šestoricu terorista ISIS-a.

ISIS- Tanjug- AP

Član Komisije za bezbjednost pri regionalnoj skupštini u Salahadinu Mehdi Taki je kazao da je operacija pokrenuta na istočnoj periferiji grada i da će trajati nekoliko dana.

“Već prvog dana operacije iračke snage su ubile šestoricu terorista, što potvrđuje da je ISIS u proteklih nekoliko dana intenzivirao aktivnosti u tom dijelu Iraka”, kazao je Taki.

Irak je već dugo poprište duboke političke i bezbjednose krize. Teroristička organizacija ISIS je u ljeto 2014. godine okupirala irački Mosul i niz susjednih regija, a združenom operacijom iračkih snaga regija je oslobođena nako nešto manje od četiri godine.

Stalnu bezbjednosnu prijetnju u Iraku i dalje predstavljaju takozvane uspavane ćelije ISIS-a, prenose “Agencije”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh