Svijet

Majka je tvrdila da je slučajno ugušila bebu tokom spavanja, ali dan kasnije urađena je autopsija i istina je isplivala na vidjelo

Jedna žena iz Indijane uhapšena je i optužena za smrt svoje bebe, kojoj je u organizmu pronađena droga met.

Beba - Yahoo

Kad je 36-godišnja Ešli Rans pozvala hitnu pomoć rekla je da se tokom sna prevrnula preko bebe, međutim istražitelji su otkrili da to nije razlog smrti djeteta.

Uzrok i način smrti utvrdio je forenzički patolog i on je zaključio da je novorođenče umrlo od trovanja metamfetaminom i da je u pitanju ubistvo – izjavila je zamjenik tužioca oblasti Maršal Tami Napijer.

Autopsija je obavljena dan nakon smrti djeteta i u njegovom organizmu su pronađeni tragovi amfetamina i metamfetamina. Majka je prvo rekla da je koristila samo marihuanu i da je bila svjesna mogućnosti da tokom dojenja prenese drogu bebi. Tek kasnije, kad su došli rezultati obdukcije, ona je priznala da je bila na metu dva dana prije smrti novorođenčeta.

Svake godine imamo slučajeve ljudi koji su zaspali sa bebom u naručju na fotelji ili u krevetu ili nekako dođe do gušenja djeteta uslijed nezdrave prakse – dodala je Napijer.

Majka je u pritvoru a prijeti joj 20-40 godina zatvora. Još nije određen datum saslušanja, piše “Srbija Danas“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh