Svijet

Bivši austrijski fudbaler ubio suprugu pred djecom

U Ibsu na Dunavu (Donja Austrija) u srijedu uveče Austrijanac rumunskog porijekla na smrt je izbo svoju dugogodišnju partnerku Rumunku Gabrijelu P. (42).

Austrija- Printscreen Heute.at- Matthias Lauber

U vrijeme brutalnog zložina u stanu je bio njihov zajednički sin (16) koji je i prijavio zločin i osamnaestogodišnja kćerka ubice iz prethodne veze. Ubica je austrijsko državljanstvo dobio 1999. godine, a nekada je bio fudbaler kao i njegov brat koji je danas poznati trener i lovac na fudbalske talente, prenosi “Kurir“.

On i Gabrijela su živjeli u dugogodišnjoj vanbračnoj zajednici i već neko vrijeme su renovirali porodičnu kuću. Komšije kažu da ništa nije slutilo na tragediju, da su radili zajedno u istoj firmi i da su često zajedno šetali psa.

Ubica je uhapšen u kući i u početku je odbijao da da izjavu, ali je poslije više sati ipak priznao zločin. On je rekao da je Gabrijelu preklao zbog ljubomore. Međutim nije jasno da li je to uradio zato što je sumnjao da ga vara ili zato što je namjeravala da ga ostavi.

Ovo je prvo ubistvo žene u 2020. godini kojim se nastavlja krvava serija. Naime u Austriji je prošle godine ubijeno čak 34 žene. Prošlogodišnji januar Austrijanci će pamtiti jer je bilo pet ubistava. U Donjoj Austriji ubijene su čak četiri žene, a jedna žena je ubijena u Beču.

U Amštetenu 8. januara suprug je sa 38 uboda nožem usmrtio svoju suprugu, dan kasnije takođe nožem ubijena je žena 50) na marketu Krambah.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh