Svijet

U tren oka zbrisana je jedna cijela porodica iz ukrajinskog aviona

Rahele (37) i Mikael (40) Lindenbergs poginuli su sa sinovima Erikom (9) i Emilom (7) u padu ukrajinskog aviona jučer ujutro u Iranu. Za tren oka je zbrisana jedna cijela švedska porodica, a njihova djeca su među 15 nastradalih maloljetnika.

Porodica Lindenbergs - Kurir.rs

Ukrajinski avion se zapalio prilikom polijetanja sa Teheranskog aerodroma, sušio se, a svih 176 putnika i članova posade je poginulo. Dok se u svijetu spekuliše da li se radi o nesreći ili raketiranju aviona, porodice u Iranu i Ukrajini pate, ali i one u Velikoj Britaniji, Kanadi, Švedskoj.

Lindenbergsovi su se nalazili na kobnom letu i Švedska je izgubila jednu mladu porodicu pred kojima su bili veliki snovi.

Srce na sekund prestane da kuca svakome ko pogleda fotografiju sa Emilovog šestog rođendana iz Barcelone. Vidi se da je ova porodica bila zdrava sredina i za djecu i odrasle u njoj. Vidi se njihova povezanost, koja je na žalost ostala jaka kao i sama sudbina koja ih je sve ponijela zajedno u smrt, piše “Kurir“.

Porodica Lindenbergs – Kurir.rs

Dok se broje mrtvi i dok svaka država tuguje najprije za svojim, Švedska pati za Lindbergsovima, cijelom jednom porodicom nestalom u trenu.

Da podsjetimo, među žrtvama je bilo petnaestero djece. Nastradalo je 82 Iranca, 63 Kanađana, 11 Ukrajinaca, 10 Šveđana, četvoro Afganistanaca, tri Nijemca i tri Britanca.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh