Svijet

Djevojčica (13) ubila sestrića (7) i trudnu sestru, pa joj ukrala bebu iz stomaka

Sve je bio dio monstruoznog plana njene poznanice.

Brazilska policija - Ilustracija / Radiosarajevo.ba

Jedna tinejdžerka iz Brazila je uhapšena jer je osumnjičena da je ubila stariju sestru koja je bila trudna i izvukla joj bebu iz stomaka, piše “Srbija Danas“.

Kako piše britanski “Metro”, trinaestogodišnja djevojčica je ubila trudnu Fabijanu Santanu (23) udarcima metalnom palicom, a optužena je i da je ubila i njenog sedmogodišnjeg sina Gustava koji je pokušao da odbrani majku.

Santana je bila trudna osam mjeseci kada ju je djevojčica udarila metalnom palicom, a zatim joj otvorila stomak i izvukla bebu iz nje. Slučaj koji je zaprepastio svijet se desio u Porto Velju u Brazilu.

Lokalni mediji navode da je djevojčici u zločinu pomagao dječak star 15 godina, a navodno su sve to radili po nalogu Katije Rabelo koja je željela bebu za sebe.

Policija je dobila prijavu da su Fabijana Sntana i njen sin Gustavo nestali nakon što se nisu vratili kući 18. oktobra poslije zajedničkog izlaska sa dvoje tinejdžera, koji su kasnije osumnjičeni za njihovu smrt.

Fabijanino tijelo je nađeno tri dana kasnije u plitkom grobu, a tijelo Gustava je plutalo u jezeru manje od stotinu metara udaljeno od njenog groba. Obdukcijom na njenom tijelu utvrđeno je da je vjerovatno da je ona i dalje bila živa kad joj je dijete uklonjeno iz materice.

Katija Rabelo je bila u bjekstvu, ali je uhapšena prošle sedmice i priča se da je priznala policiji da je ona kriva. Policija je saopštila da se vjeruje da je motiv bila želja da prevari dečka da veruje da je rodila njegovo dijete.

Ubrzo je policija našla bebu koju su čuvali 15-godišnji dječak i njegova porodica.

Novorođenče, koje je težilo nešto manje od dva kilograma, zbrinuto je u bolnici u Porto Base i trenutno je u dobrom stanju.

Osumnjičena djevojčica je rekla da je sve uradila po zahtjevima Rabelo, ali je iznijela i optužbe protiv svoje mrtve sestre i njenog muža.

– Djevojčica je u odvojenoj tvrdnji navela da je zločine počinila iz osvete jer je suprug njene sestre se*sualno zlostavljao i da ju je i Fabijana maltretirala i da joj nije vjerovala – rekla je Leisaloma Karvaljo, šefica policije.

Djevojčica i dječak su u pritvoru za maloljetnike i biće podvrgnuti psihijatrijskoj procjeni.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh