Svijet

Boris Johnson: “Vrijeme za novi nuklearni sporazum sa Iranom”

Vrijeme je da se pregovara o novom nuklearnom sporazumu, bez obzira na bilo čije viđenje Sporazuma o nuklearnom programu Irana koji je Teheran sa svjetskim silama potpisao 2015. godine, izjavio je premijer Velike Britanije Boris Johnson.

Boris Johnson - Standard.co.uk

On je po dolasku u Njujork, gdje se sutra održava generalna debata u okviru Generalne skupštine UN, rekao za “Sky News” da Velika Britanija pokušava da sastavi ljude i da smanji tenzije, te da je to odgovor Londona na “ono što su Iranci uradili“, aludirajući mjere Teherana kojima se smanjuje poštovanje nuklearnog sporazuma.

Kakve god da su zamjerke u vezi sa starim sporazumom sa Iranom, vrijeme je da se krene naprijed i postigne novi sporazum – naglasio je Johnson, piše “Srna”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh