Svijet

Pred djecom ubio bivšu suprugu, njenu majku i sestru, pa pozvao policiju

U Španiji je uhapšen muškarac koji je priznao da je pred djecom ubio svoju bivšu suprugu, njenu majku te njenu sestru.

Policija - Rojters

Sve se dogodilo jutros dok su se djeca u dobi od sedam i četiri godine pripremala za vrtić i školu. Tada je došao njihov otac i pred očima im ubio majku, baku i tetku. Potom je pobjegao sa mjesta događaja, nazvao policiju i predao se.

“BBC” javlja i da je policija saopštila da protiv njega prije nije bilo nikakvih prijava te da se par razveo prošle godine.

Lokalni mediji javljaju da je ubica, 45-godišnji Hose Luis Abet Lafuente, nedavno slao poruke bivšoj supruzi koju je optuživao da mu ne da da viđa djecu.

Tražiš razvod i onda mi još ne daš da viđam djecu – napisao je na Fejsbuku javlja “El Mundo”.

Španski premijer Pedro Sančez osudio je ovaj slučaj opisao ga strašnom tragedijom.

Nećemo stati dok ubijanje žena ne prestane – rekao je o slučaju brutalnog porodičnog nasilja.

Tridesetdevetogodišnja majka je jutros oko osam sati po lokalnom vremenu stavljala djecu u auto u mjestu Valga kada se njenom autu približio bivši suprug koji je imao oružje.

Žena je pozvala članove porodice u pomoć, ali u roku od nekoliko minuta on ju je ubio u autu u kojem su sjedila i njena djeca.

Kada su se autu približile njena majka i sestra, ubio je i njih. Oružje je navodno bacio u rijeku, nekih 20-ak kilometara od mjesta ubistva. Tada je nazvao policiju.

Lokalne vlasti su proglasile tri dana žalosti, a za djecu se trenutno brine njihov ujak, prenosi “Index“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh