Svijet

Ruski sveštenici iz aviona vodicom osveštavali grad

Pravoslavni sveštenici iz ruske federalne oblasti Tver ukrcali su se u avion i osveštali grad svetom vodom kako bi ga pročistili od grijeha poput alkoholizma i bluda.

Ruski sveštenici iz aviona vodicom osveštavali grad - Screenshot

Otac Aleksandar Gorjačev i još dva sveštenika ruske pravoslavne crkve obavili su bizarni blagoslov prošle srijede, u spomen na ruski Dan trezvenosti, piše “Index“.

Oni su se ukrcali u mali avion i ponijeli sa sobom 70 litara svete vode koju su iz putira (za koji kažu da liječi ljude od zavisnosti od alkohola i droga) prolili po gradu.

Bračni par koji tvrdi da se suprug u prošlosti čudesno izliječio od zavisnosti od alkohola takođe je bio u avionu, prenosi Oddity Central.

Jedino nije jasno zbog čega su se odlučili da proliju baš 70 litara svete vode.

U čemu je šala? Da pokušavamo da pomognemo ljudima da se riješe bolesti? Promovišemo zaustavljanje konzumiranja alkohola, droga i bluda – da li je to smiješno? – odgovorio je Gorjačev kad su ga pitali da li ljudi ozbiljno shvataju blagoslov iz vazduha.

Neka se smiju, a mi ćemo obaviti svoj posao!


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh