Svijet

Dva muškarca nožem napali prolaznike u Lyonu: Ubili 19-godišnjaka i ranili devetero ljudi

U napadu koji se dogodio danas oko 16:30 sati nedaleko od francuskog grada Lyona ubijen je 19-godišnji mladić dok je devet osoba ranjeno.

No image - Haber.ba

Jedan od napadača bio je naoružan nožem, a drugi šipkom s metalnim šiljkom.

Napali su ljude na parkiralištu kod stanice metroa Laurent Bonnevay u Villeurbanneu, predgrađu Lyona. Lokalni mediji navode da su napali slučajne prolaznike. Saobraćaj metroom je odmah zaustavljen.

Na društvenoj mreži Twitter proširila se snimka s mjesta događaja koja prikazuje kako su prolaznici okružili jednog od napadača, piše “Klix“.

Muškarac koji je imao nož je uhapšen, a policija traga za drugim napadačem.

Motiv napada još uvijek nije poznat.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh