Svijet

Oteo dječaka i bacio ga sa desetog sprata: Prije surovog zločina tražio koga će da gurne sa krova

Tinejdžer, koji je gurnuo šestogodišnjeg dječaka sa vidikovca na desetom spratu Muzeja ‘Tejt’, u Londonu, dva sata je birao žrtvu, pretpostavlja Skotland jard.

Policija - Tanjug/ AP

Očevici su u nedjelju poslije podne primjetili sumnjivo ponašanje sedamnaestogodišnjeg mladića u galeriji, prenosi “Telegraf”, pozivajući se na izjave svjedoka. Oko 14.30 oteo je dijete zaprepašćenim roditeljima ispred nosa i bacio ga sa desetog sprata. Dječak je pao na krov u visini petog sprata, piše “Srpskainfo“.

Policija je saopštila da su dječak i njegovi roditelji Francuzi i da su bili u turističkoj posjeti Londonu. Prema riječima svjedoka dramatičnog incidenta, majka je vikala: “Gdje mi je sin, gdje mi je sin?” Novinarka Olga Malčevska kaže da je žena ‘očajnički plakala’, a Mark Velte iz San Franciska rekao je za “BBC” da su majku jedva spriječili da se popne na ogradu i skoči za sinom.

Nensi Barnflild (47) iz Ročdejla kaže da joj je upalo u oči ‘čudno ponašanje’ tinejdžera.

– Stalno je išao za nama – rekla je Britanka za “Dejli mejl”. Zbog toga je upozorila djecu da se drže podalje od njega.

– Sve vrijeme je držao ruke iza leđa i stajao okrenut leđima ka zidu – rekla je ona, dodavši da su pazili da budu dovoljno udaljeni od njega.

– A onda sam čula ženu kako vrišti i vidjela kako drugi posjetioci drže mladića.

Prema riječima Nensi Barnfild, tinejdžer je bio bijelac i neobrijan.

– Samo je tu stajao i djelovao je prilično mirno.

Drugi svjedoci su ispričali da je muškarac prilikom hapšenja optuživao socijalne službe za svoje ponašanje.

Šestogodišnji dječak “više nije u životno ugrožen”. Kako je saopštila policija, nalazi se u “kritičnom stanju, ali je stabilan”.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh