Svijet

“Žuti prsluci” ponovo na ulicama Pariza

Tvrda jezgra “žutih prsluka” i danas luta ulicama Francuske, 28. subote za redom protiv socijalne i fiskalne politike Emmanuela Macrona.

"Žuti prsluci" na ulicama Pariza - Twitter

Ove subote okupilo se oko 3.200 “žutih prsluka”, čiji pokret traje duže od 6 mjeseci, od kojih 1.200 u Parizu, prema podacima ministarstva unutrašnjih poslova.

Prošle subote ih je u isto vrijeme bilo 2.800, od kojih 1.100 u glavnom gradu Francuske, prenosi “Hina.

Tokom cijele prošle subote protestvovalo je 15.500 osoba, što je bila najslabija mobilizacija od početka pokreta koji je zabilježio 282.000 “žutih prsluka” na prvom skupu 17. novembra.

Ove subote okupljanja su uglavnom bila mirna.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh