Svijet

NIKO GA VIŠE NE DOŽIVLJAVA OZBILJNO: Maduro snimio govor Amerikancima, skoro niko ga nije objavio

Jedan od dvojice ljudi koji se nazivaju predsjednicima Venezuele, dugogodišnji predsjednik te zemlje Nicolas Maduro snimio je govor usmjeren izravno građanima SAD-a.

Nicolas Maduro - Herald.co.zw

U njemu Amerikance pokušava nagovoriti da zaustave Donalda Trumpa u namjeri da, kako je rekao, pokrene rat u Latinskoj Americi.

Video je objavljen prije nešto više od tjedan dana na Madurovom Facebooku, no gotovo ga nitko od američkih medija nije prenio.

Pogledajte video poruku koju je snimio Amerikancima, piše “Index.hr“.

Maduro Amerikancima: Vodi se medijski, komunikacijski i psihološki rat

“Ja sam Nicolas Maduro, ustavni predsjednik Venezuele. Želim poslati poruku narodu Sjedinjenih Američkih Država da vas upozorim na medijski, komunikacijski i psihološki rat koji je razvijen u međunarodnim medijima i posebno u Sjedinjenim Američkim Državama protiv Venezuele”, započeo je svoje obraćanje Amerikancima Maduro.

Građanima SAD-a poručio je da ne vjeruju medijima.

“Ova kampanja je pripremljena da opravda državni udar u Venezueli koja je osmišljena, financiranja i aktivno podupirana od administracije Donalda Trumpa. Vodi se brutalna kampanja lažnih slika i montiranih videa. Ne vjerujte svemu što vidite i što kažu na televiziji ili u američkim novinama”, kazao je.

“Sprema se gori Vijetnam nego što možete zamisliti”

Maduro od Amerikanaca traži da spriječe Trumpa te im je poslao poruku da se u suprotnome sprema “gori Vijetnam nego što mogu zamisliti”:

“Govorim vam iz srca. Ne mogu izmisliti da Venezuela i Maduro imaju oružje za masivno uništenje na mogu intervenirati pa svakodnevno izmišljaju laži i lažne vijesti da opravdaju agresiju na našu zemlju. Apeliram na vašu savjest, apeliram na vašu solidarnost, apeliram da se probudite i prihvatite istinu. Ne dopustimo u Latinskoj Americi novi rat kakav je bio u Vijetnamu. Ako američka vlada namjerava intervenirati u Venezueli, imat će puno gori Vijetnam nego što možete zamisliti. Ne želimo nasilje. Ne dopustite ga”, poručio je između ostalog Maduro.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh