Svijet

Novi susret Donalda Trumpa i Kim Jong-una do kraja februara

Predsjednik SAD-a Donald Trump sastat će se sa čelnikom Sjeverne Koreje Kim Jong-unom na njihovom drugom sastanku koji bi se trebao održati do kraja februara, navodi se iz Bijele kuće.

Susret Kim Jong-una i Donalda Trumpa - NYMag.com

Najava je uslijedila nakon što je Trump upoznao, kako navode američki mediji, najboljeg sjevernokorejskog pregovarača Kim Jong-chola u Bijeloj kući od kojeg se očekivalo da dostavi pismo Kim Jong-una predsjedniku SAD-a, piše “Klix.ba“.

Malo napretka je postignuto u pogledu denuklearizacije od njihovog historijskog susreta u Singapuru u junu prošle godine.

Kako javlja BBC, još uvijek nije poznato mjesto njihovog novog sastanka, ali se nagađa da bi to mogao biti Vijetnam.

Posjeta Kim Jong-chola Washingtonu je prvi znak pokretanja stvari s mrtve tačke glede nuklearne diplomatije SAD-a sa Sjevernom Korejom, a Donald Trump je izjavio da se raduje razgovoru s Kim Jong-unom.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh