Region

Opsadno stanje u Banjskom Polju, vozila hitnih službi pod rotacijama se uputila ka kući porodice Ilić

Danka Ilić (2) iz Bora nestala je u utorak oko 13.45 u naselju Banjsko Polje, u Ulici vojvode Radomira Putnika broj 19. Potraga za devojčicom i dalje traje, a ekipa portala Srbija Danas nalazi se na licu mesta.

Danka Ilić - kurir.rs

Helikopter nadleće teren, patrole uletele u dom Ilića
Kako javljaju reporteri sa lica mesta, u Banjskom Polju je trenutno pravo opsadno stanje. Više vozila interventne policije se pod rotacijom uputilo ka domu porodice Ilić, a teren nadleće helikopter. U Bosni uhapšene tri osobe zbog sumnje da su povezane sa nestankom male Danke (2)
Pripadnici FUP-a lišili su slobode tri osobe po aktu Interpola Beograd, za koje se sumnja da su putem TikToka objavile da su povezane s nestankom devojčice Danke Ilić (2) u Srbiji, saznaje “Avaz”.

Kako saznaje avaz, uhapšeni su na području opštine Hadžići. Jedan od uhapšenih se zove Basar i on je državljanin BiH.

Akcija još traje. “Avaz” će objaviti i imena ostalih uhapšenih čim budu kriminalistički obrađeni.Vatrogasci pod rotacijom stigli ispred kuće kod koje je nestala Danka
Vatrogasno vozilo pod rotacijom stiglo je nešto pre 18 sati ispred kuće kod koje je Danka Ilić (2) poslednji put viđena u utorak popodne.

Naša reporterka koja se nalazi u Banjskom Polju rekla nam je da su vatrogasna kola brzo projurila pored dela u kom se nalaze novinari i da se nalaze ispred kuće gde nešto rade.

Policija i vatrogasne službe tokom celog dana raščišćavaju teren oko kuće u Banjskom polju. Naša reporerka javlja da je kuća kod koje je nestala Danka u jako lošem stanju.Na ova pitanja moraju da odgovore roditelji
Roditelji nestale Danke Ilić odvedeni su u policiju danas u toku dana kako bi se nastavilo saslušanje koje je počelo juče povodom nestanka njihove dvogodišnje ćerkice kojoj se izgubio svaki trag pre gotovo 48 sati u Banjskom polju kod Bora.

Majka i otac nestale Danke Ilić ispitani su na okolnosti nestanka ćerke.

– Policija proverava privatni život i kontakte članove porodice nestale Danke Ilić. Ne isključuju ni jednu mogućnost dok se sve detaljno ne ispita – kaže izvor “Blica”.

Gradonačelnik Bora stigao na lice mesta
Kako saznajemo, gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić stigao je na lice mesta.

Roditelji u policiji
Kako Srbija Danas saznaje, policija blokira prilaz vikend-kući na čijem području je poslednji put viđena mala Danka Ilić, međutim, kako nezvanično saznajemo, u planu je da se potpuno raščisti prilaz pojati, uz pomoć velikih mašina, a pre otprilike sat vremena je stigao i bager.

Vozila teške mehanizacije trenutno se nalaze na terenu, iako je broj pripadnika policije trenutno manji u odnosu na prethodne dane.

Kako nezvanično saznajemo, u policiji se došlo do novih informacija, o čemu će se dodatno znati više.

Prema prvim nezvaničnim informacijama, novi dokazi došli su iz veštačenja telefona roditelja. Roditelji nestale Danke nalaze se ponovo u prostorijama policijske stanice, međutim još nema informacija da li ima veze sa situacijom na terenu gde se trenutno pretražuje zemljište.

Na lice mesta stigli su upravo i vatrogasci spasioci sa prikolicom.

Raskopava se teren oko kuće
U blizini vikendice pojavile su se i mašine za raskopavanje terena. Po nezvaničnim navodima raskopavanje će se vršiti u neposrednoj blizini kuće sa ciljem proveravanja terena. Trenutno se vrši priprema za raskopavanje iza objekta.
Šta se dešavalo sat i po vremena pre dolaska policije?
Za porodicu Ilić meštani kažu da godinama nisu bili ovde, u vikend-kući gde se sve izdešavalo, niko ne živi dugo, sve je napušteno i bez uslova za život, te ih čudi činjenica da je decu uopšte neko mogao dovesti tu.

– Ivana je sa bratom i porodicom odrasla ovde, kako im je majka umrla, odselili su se svi, u toj kući gde je Danka nestala, niko ne živi godinama. Šta je nju navelo da taj dan dođe ovde, ko zna. Godinama je niko nije video, prvi dan dođe i eto šta se desilo. Pritom nije se parkirala sa ove strane kuće, pored puta, nego iza te štale, sad je sve sumnjivo. Dankin nestanak je prijavljen tek posle sat i po vremena, kaže da je ona tražila prvo sama, pa je zvala muža i onda se uključila policija i svi ljudi iz okoline – rekla je komšinica i dodaje,piše Srbijadanas


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh