Region

Saobraćajna nesreća u Hrvatskoj, kamion naletio na djevojke: “Prizor je bio strašan, vukao 20-ak metara”

Teška saobraćajna nesreća dogodila se u utorak oko 11 sati kod hotela Park u Lovranu. Teretno vozilo pokosilo je pješakinje na pločniku, a u strašnom naletu vozila smrtno je stradala mlada djevojka.

30.01.2024., Lovran - U tragicnoj prometnoj nesreci kod hotrela Park u Lovranu poginula je jedna djevojka, na koju je, na nogostupu naletjelo teretno vozilo, a jos dvije osobe su tom prilikom ozlijedjene. Photo: Nel Pavletic/PIXSELL

Druge dvije djevojke koje su se s njom kretale trotoarom teško su povrijeđen, prenosi Novi List. Jedna je djevojka teže povrijeđena i u životnoj je opasnosti, dok je treća djevojka lzadobila lakše povrede.

Direktor hotela Park koji je svjedočio nesreći, opisao je kako se s kamiona s beton pumpom odvojila tzv. noga koja je pokosila djevojke.

“Cure od 20-ak godina hodale su trotoarom kada ih je vozač beton pumpe pokupio, da tako kažem. Njemu je u vožnji popustio stabilizator, uslijed čega mu se otkačila tzv. noga na kamionu. Prvo je pokupio saobraćajni znak, a onda tu nesretnu curu, koju je vukao 20-ak metara dok nije valjda shvatio što se događa”, ispričao je za 24sata.

“Scena je bila stravična, a ulica je bila puna krvi. Druge dvije djevojke odbačene su u obližnju ogradu kraj trotoara, pri čemu je jedna jako udarila glavom. Krvi je bilo posvuda, strašan prizor”, rekao je

Brat vozača potvrdio je kako je kamionu popustio stabilizator te rekao kako je on u teškom stanju šoka: “Psihički je rastrojen.”

Očekuju se službene informacije od policije, a detalji nesreće bit će poznati nakon uviđaja.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh