Region

Muškarac iz BiH uhapšen u Sloveniji zbog sumnje da je ubio komšiju

Tridesettrogodišnji državljanin BiH, koji se sumnjiči da je 8. septembra u Zgornjem Dupleku u Sloveniji ubio 64-godišnjaka, uhapšen je. Motiv ubistva navodno je vezan za lični interes.

Nakon saslušanja, istražni sudija je osumnjičenom odredio pritvor. Osumnjičeni je državljanin Bosne i Hercegovine, sa privremenim boravkom u Hrvatskoj, koji posljednjih mjeseci neprijavljen živi u Sloveniji u blizini ubijenog, inače samostalnog preduzetnika.

Ubijenog je u popodnevnim časovima 8. septembra zatekao njegov poznanik koji se prethodno s njim dogovorio da izvede radove u njegovoj radionici. Pri ulasku u radionicu na podu je primijećen mrtav 64-godišnji muškarac. O tome je odmah informisana policija. Odmah se posumnjalo da je muškarac preminuo nasilnom smrću. Informisan je dežurni tužilac i dežurni istražni sudija.

“Ponašli smo i obezbijedili različite tragove i predmete koji potvrđuju iznose u vezi sa nasilnom smrću, uključujući i rastopljeni predmet koji je osumnjičeni koristio u počinjenom krivičnom djelu”, objasnio je Stanko Vidovič, na konferenciji za novinare Sektora kriminalističke policije Policijske uprave Maribor. Motiv ubistva, koje je 33-godišnji osumnjičeni počinio iz bezobzirne osvete, vezan je za lični interes, prenosi N1.

“Na osnovu saradnje sa stranim bezbjednosnim organima, utvrdili smo da je osumnjičeni povratnik u činjenu krivičnih djela iz oblasti imovinskih delikata i da mu je suđeno za krivično djelo laka tjelesna povreda”, dodao je Vidović. Šef mariborskih kriminalističkih istražilaca potvrdio je da je osumnjičeni nakon zločina pobjegao iz Slovenije u Bosnu i Hercegovinu i da je po povratku u petak ujutro uhapšen na području PU Maribor,pišu Nezavisne

Prijeti mu najmanje 15 godina zatvora zbog zločina nesavjesne osvete.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh