Region

Proživjela horor na odmoru u Grčkoj: ‘Pretresali su me potpuno golu, prevrnuli mi auto, a najgore je tek slijedilo’

‘Što se mene tiče, ovo je čist fašizam. Grčka me je vidjela sad i ne vjerujem da će više’

U Facebook grupi grupi „GRČKA – grupa za turiste“ jedna Ivana objavila je post u kojem je opisala svoje grozno iskustvo na odmoru u Solunu. Poručuje: Grčka me je vidjela sad, i ne vjerujem da će ikad više!

Dakle, ovo je njena priča:

– Evo naše iskustvo iz Grčke u kojoj smo još uvijek. Odlučili smo da idemo u Solun, na nekih sedam dana, dogovorili se sa prijateljima i rentali u Bg-u Mercedes Vito, uzeli smo preko Air BnB stan i jedino prijatno iskustvo koje smo doživjeli je od ljudi koji izdaju stan, a sve drugo je za film.

Stigli smo u Solun, smjestili se, sutradan išli na plažu u Pereu, uveče prošetali. U ponedeljak ujutru ja odem sama do Lidla i u povratku nisam koristila mape i završila sam na nekom seoskom putu. Gledam gdje sam, vozim polako i spremam se da stanem i uključim navigaciju, u tom trenutku me zaustavlja policija, čovjek dolazi do mene, ja mu dajem dokumenta i on me pita šta ja tu radim, da sad ne razvodnjavam, ponašao se prema meni kao da sam kriminalac, bez pretjerivanja.

Odveo me je u stanicu i tamo su me ispitivali i provjeravali dva sata… Stanica je u pripizdini i kada su me pustili, pošto naravno ja nisam kriminalac, krenula sam da izađem na neki glavni put, prošla možda jedan – dva kilometra i vidjela kafić, sjela da popijem kafu, da se rasvjestim od toga šta mi se desilo.

Krenem, prođem 400 metara, izleti bijeli Nissan džip, neke specijalne jedinice, oni su me pretresali do mjere da sam bila potpuno gola. Auto su prevrnuli i počeli da mi objašnjavaju da se auto koji vozim koristi za švercovanje narkotika i migranata, takođe da migrante isključivo švercuju Srbi i samim tim ja sam sumnjiva, iako ništa niko nije našao, iako sam sa porodicom na odmoru i tako…

Završi se taj je*eni dan, juče odemo na plažu opet u Pereu, kada smo se vraćali, na manjoj gradskoj raskrcnici mene udari neki idiot, pomjeri kombi dva metra, sa Mini Morisom. Ja sam imala znak Stop, al’ sam već duboko bila u raskrsnici, pošto on nije udario samo mene, nego i auto iz suprotnog pravca. Dolazi osiguranje prvo, pa onda policija, ovaj što je napravio sranje pozvao tatu, mamu, brata sa ženom i dvoje djece… Ja gledam i ne vjerujem.

Nama dijete u bolnici, u kojoj smo još uvijek nas dvije pošto nam beba ima 13 mjeseci, od siline udarca je u sjedištu udarila glavom o stranicu istog. Policija se ponaša užasno, od toga da su pričali na grčkom o udesu, gdje sam ja rekla – ja vas ne razumijem, hoćete, molim vas, na engleskom, da bi on meni rekao da nije čarobnjak i da može da zna da li ja govorim grčki…

Količina bezobrazluka, poniženja, degradacije je nešto što ja nikada, ali nikada u svom životu nisam doživjela. Pritom, ja vozim 25 godina, svaki dan mog života radila sam kao vozač, vozila po 1000+ km na odmore, svake godine. Smatrala sam da su Grci prijateljski narod, smatrala sam da su kulturni i razumni.

Ja sam, blago rečeno, šokirana potpuno svime što se desilo. Jedina osoba iz institucija koja se ponašala pristojno i normalno je bio pedijatar. Što se mene tiče, ovo je čist fašizam. Grčka me je vidjela sad i ne vjerujem da će više – poručila je na kraju Ivana.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh