Region

Žena preminula od uboda stršljena, zgnječila ga krpom, odmah počelo gušenje

Pedesetsedmogodišnja žena iz okoline Čačka preminula je jučer od posljedica uboda stršljena. Ona je počela da se guši bukvalno istog trenutka kada je insekt ubo, a prema riječima rodbine, preminula je na putu za čačansku bolnicu.

Japanski stršljen - Net.hr

Selo u kojem je nesretna žena živjela sa suprugom i sinom od Čačka je udaljeno nešto manje od 20-ak kilometara, prenosi Informer.

– Sve se odigralo sinoć između 19 i 19.30 sati. Žena je uočila stršljena koji joj je letio oko glave i pokušala je da ga istjera mašući krpom. U tim pokretima, ona ga je oborila na pod i umjesto da ga zgazi nogom, ona ga je zgnječila istom tom krpom.

Stisla je stršljena prstima, tada je zadobila ubod – priča rođaka nesretne žene koja dodaje da su istog časa pozvali Hitnu pomoć.

Rođaka dodaje da je gušenje počelo istog trenutka.

– Rođaka počela da se guši bukvalno istog trenutka kada je stršljen ubo, odmah je počeo da joj natiče jezik. Kada je Hitna stigla jedva je davala znake života – priča kroz suze dodajući da su prisutni učinili sve što su mogli, ali da se sve odigralo u trenutku.

Rodbina je u šoku, a dodaju da nije ni znala da je alergična.

– Svi smo u šoku, insekata ove godine ima na sve strane, naročito kod nas kojima su domaćinstva pored rijeke ili šume, kao što je i njen slučaj bio. Žena je bila relativno zdrava, mislim da nije ni znala da je bila alergična – priča rođaka.

U Općoj bolnici u Čačku su potvrdili smrt 57-godišnje žene, koja je preminula od posljedica uboda stršljena. Ljekari upozoravaju da ubod stršljena ima veoma visok reakcijski impuls, zbog čega je neophodna hitna i brza intervencija.

Osobe koje imaju utvrđen rizik od dobijanja alergijskih reakcija bilo koje vrste, uvijek kod sebe moraju imati propisan lijek, a najčešće je to neki iz grupe antihistaminika.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh