Region

Milatović: Genocid u Srebrenici je svjedočanstvo beščašća

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović poručio je da su međunarodni sudovi svojim odlukama dali krivično-pravni odgovor u odnosu na genocid u Srebrenici te da svi ostali imaju ljudsku dužnost da odlučno osude bilo kakav pokušaj relativizacije.

Jakov Milatović - agencije

Kazao je to u video-poruci na komemoraciji u okviru obilježavanja 28. godišnjice genocida nad Bošnjacima u Srebrenici i ukopu 30 identificiranih žrtava genocida. Do sada je u Potočarima ukopana 6.721 žrtva genocida.

Milatović tvrdi da je genocid u Srebrenici jedan od najvećih zločina počinjenih na prostoru Evrope nakon Drugog svjetskog rata.

– Ubijeni su ljudi, zbog drugačijeg imena, nacionalne i vjerske pripadnosti. Ovo stradanje je svjedočanstvo beščašća i opomena generacijama što dolaze da se takve strahote više nikada ne smiju ponoviti – poručio je.

Milatović je naglasio da je beskompromisno suočavanje sa svim tragičnim događajima iz prošlosti, uz jasno adresiranje odgovornosti, od ključnog značaja za izgradnju međunacionalnih i međuvjerskih odnosa, piše FENA.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh