Region

“DOBIĆEŠ POKLON U SRIJEDU U ŠKOLI” Drug Koste Kecmanovića otkrio jezive detalje o stravičnom masakru

Učenik Nikola (ime promenjeno zarad zaštite identiteta) se stalno družio sa Kostom

Bio je tu kada su nazvali njegovog prijatelja Kostu “pametnjakovićem”. Pratio ga je na fudbalske utakmice, a Kosta Kecmanović (13) mu je pričao koliko se dobro zabavljao na strelištu. Bio je prisutan i na rođendanskoj zabavi 1. maja kada je Kosta rekao slavljeniku da će mu poklon doneti u školu u sredu, 3. maja, na dan koji je dečak izabrao da sprovede svoj smrtonosni plan.Sa oružjem svog oca, ubio je osam svojih vršnjaka i čuvara OŠ “Vladislav Ribnikar”. Nikola je taj dan bio prisutan u susednom odeljenju. Sve je video i čuo. Danas on polaže cveće ispred škole, koja je za nekoliko minuta postala poprište najneočekivanijeg zločinačkog trenutka.

– Bio je kraj prvog časa, oko 8.35 sati. Čuli smo pucnje, ali smo prvo pomislili da su se prevrnuli stolovi, jer je bilo jače od petardi. Sve se brzo desilo, shvatili smo tek kada je jedan od naših profesora ušao u učionicu vičući: “Pucaju, bežite, bežite!!! Naš nastavnik nas je spasio. Dok sam izlazio, pogledao sam kroz prozor i video Kostu u dvorištu. Tada nisam shvatio da je on ubica, saznao sam to kasnije – rekao je Kostin školski drugar, a prenosi francuski list “Le soir”.Zajedno igrali video-igre i fudbal
On se potom osvrnuo i na odnos sa Kostom Kecmanovićem.

– Bili smo prijatelji već dugo. Viđali smo se i van škole. Provodili smo sate igrajući video igre, posebno Fortnite, ali igrali smo i fudbal u Tašmajdanskom parku – objašnjava on. Nikola dalje navodi da je Kosta bio “miran, pristojan i malo introvertan”.

– On je tip koji drži svoje stvari za sebe. Čak i kada ga nagovorite da igra fudbal, drži se po strani. Ima vrlo malo prijatelja, a drugi ga maltretiraju. Zovu ga “štreber” jer je odličan učenik koji dobija najviše ocene – objašnjava učenik.

Međutim, Nikola tvrdi da masakr nije povezan sa lošom ocenom u školi.

– On nikada ne dobija loše ocene. Međutim, jednom smo bili u parku i drugi su ga okružili da bi vikali “štreber”, “nesrećnik”. Da li su mu i druge nadimke. Koliko ja znam, nikada ga nisu tukli – objašnjava dečak.

Kostin školski drugar objašnjava da je Kosta Kecmanović nedavno zatražio da promeni razred kako bi izbegao maltretiranje, međutim, prema njegovim rečima, incidenti su se nastavili i u novom razredu.

“Dobićeš poklon u sredu”
– Njegov otac jeste vodio Kostu da puca na poligonu – kaže on.

On dalje navodi da je Kosta pucao i na svog prijatelja kojem dva dana pre masakra nije doneo rođendanski poklon.

– Kasnije mu je rekao: “Dobićeš poklon u sredu u školi” – kaže on.

Međutim, kako Nikola priča, dečak je uspeo da se spase tako što je iskočio kroz prozor.

Podsetimo, Kosta Kecmanović (13) 3. maja u OŠ “Vladislav Ribnikar” počinio je nezapamćeni masakr kada je naoružan očevim pištoljem upao u školu i ubio osam đaka i školskog čuvara i ranio još šest učenika i nastavnicu istorije,piše Srbijadanas


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh