Region

Kurti nakon održanih izbora: Bojkot je nametnut prijetećom kampanjom

Nakon održanih izbora na Kosovu, oglasio se premijer zemlje Albin Kurti. On je čestitao novoizabranim načelnicima i odbornicima, a komentarisao je i bojkot izbora.

Albin Kurti - Avaz

Kurti je poručio da su izbori za načelnike u četiri sjeverne kosovske opštine i za skupštine opština u dvije opštine protekli jučer mirno i bez incidenata. Zahvalio se CIK-u na organizaciji, Kosovskoj policiji na sigurnosti i građanima na podršci.

– Atmosfera je bila zastrašivanja i ucjena, pa je izlaznost građana na izbore bila mala. Bojkot je nametnut prijetećom kampanjom zvaničnog Beograda i njegovih kriminalnih oruđa na terenu na sjeveru. Zahvaljujem građanima na hrabrosti i smirenosti – rekao je.

Kurti je čestitao načelnicima i odbornicima koji su jučer izabrani i poručio da trebaju raditi predano, a dobit će i podršku i pomoć vlade, pišu Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh