Region

Kad Vučić izgubi živce zbog pitanja voditelja: Pogledajte 5 minuta bizarnog intervjua

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je u utorak navečer na RTS-u, a srbijanski mediji i dalje izvlače najzanimljivije trenutke iz tog jednoiposatnog intervjua.

Kako piše Nova.rs, Vučić je u nekoliko navrata samoinicijativno ulazio u okršaje s voditeljem Zoranom Stanojevićem. Bilo da je tema Kosovo, teorije zavjera o reptilima ili ekonomija, srbijanski predsjednik konstantno je pokušavao izbjeći potpitanja i nije previše dozvoljavao voditelju da vodi glavu riječ.

No, tokom intervjua bilo je i nekoliko trenutaka u kojima je Stanojević svojim potpitanjima pokušavao vratiti Vučića na kolosijek ozbiljnog razgovora, no to se njemu nije pretjerano dopalo.

U jednom trenutku, ljutit zbog potpitanja koja mu je postavljao voditelj, Vučić je odlučio na svako iduće pitanje odgovoriti kratko, koristeći jedno do dvije riječi. Tako je bilo kad se u intervjuu otvorila tema eventualnih lokalnih izbora na sjeveru Kosova.

Nova.rs prenijela je dio intervjua u kojem se vidi kako Vučić gubio živce, a prenosimo ga niže:

Stanojević: Što to znači, da će Priština provesti izbore? U ovoj situaciji u kojoj je otvoreno pitanje pregovora i svega… I pokušaja da se dođe do nekog dogovora i stabilnosti?
Vučić: Ništa, ne znam.
Stanojević: Kako izgledaju ti razgovori u Bruxellesu?
Vučić: Milina jedna. Što vas zanima oko toga?
Stanojević: Možda malo manje cinizma.
Vučić: Nije bilo cinizma uopće. Što vam kažem. Ništa lepo fin, ništa fino.

Snimku možete pogledati u nastavku, a ovaj dio počinje od 46. minute.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh