Region

Osmani i Kurti čestitali Božić

Predsjednica Kosova Vjosa Osmani čestitala je Božić građanima Kosova koji slave taj praznik po julijanskom kalendaru.

Osmani i Kurti - vijesti.ba

Osmani je poželjela da im ljubav, mir i sloga “ispune srca i domove” i ukazala da su praznici poput Božića “u funkciji ljubavi i solidarnosti” među ljudima.

– Vjerska tolerancija je tradicionalna vrijednost kosovskog društva. Treba da podržavamo jedni druge, ne samo na ovaj dan, i da u isto vrijeme imamo više nade, vjere i hrabrosti. Neka sreća, zdravlje i blagostanje uvijek budu sa vama – navela je Osmani.

I premijer Kosova Albin Kurti danas je čestitao Božić pripadnicima srpske zajednice na Kosovu, video porukom na srpskom jeziku.

– U vrijeme praznika kada slavimo mir, ljubav i nadu, svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti želim srećan Božić. Želim da u miru i blagostanju provedete predstojeće praznike zajedno sa svim vašim najmilijima i sa komšijama na Kosovu – rekao je Kurti.

Pozvao je građane da svakoga dana “rade naporno i pošteno uz međusobnu motivaciju za suživot i razumijevanje, pravdu i praštanje”, navodeći da se uz takve vrijednosti stvara bolje sutra.

– Neka je srećan i blagoslovljen Božić – dodao je Kurti, prenose Vijesti.ba.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh