Region

Crnogorska vlada na meti hakerskog napada

Crnogorska vlada je saopštila da je informaciona infrastruktura Vlade na meti hakerskog napada, a stručnjaci Ministarstva javne uprave rade na utvrđivanju štete.

Lapotop - Ilustracija / Blogspot.com

Preliminarni podaci pokazuju da se radi o najsofisticiranijim napadima koji su se do sada desili u Crnoj Gori, te da se sastoje od kombinacije nekoliko različitih metoda napada, navodi se u saopštenju.

Kako se navodi, za sada je potvrđeno da je ranim otkrivanjem napada omogućeno da ključni sistemi ostanu zaštićeni, ali se obim štete utvrđuje, nakon čega će biti date i preciznije informacije.

Portal http://www.gov.me bio je privremeno zatvoren, odnosno izolovan, u cilju adekvatnije odbrane od hakerskog napada na Vladinu infrastrukturu. Građani mogu bezbjedno da koriste Vladine servise koji su u funkciji, navodi se u saopštenju, pišu Vijesti.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh