Region

PREMIJER SLOVAČKE UPOZORAVA: AKO UKRAJINA PADNE, MI SMO SLJEDEĆI

Na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu tokom panela, slovački premijer Eduard Heger je upozorio kako je na meti Rusije, u slučaju pada Ukrajine, Slovačka.

Eduard Heger - Hayat

Ako Ukrajina padne, Slovačka je sljedeća. Ukrajina mora pobijediti – rekao je Heger na panelu, na kojem je bio niz evropskih političkih i poslovnih lidera.
Slovački premijer kritikovao je članice Europske unije jer su se previše oslanjale na ruske energente te je pozvao evropske lidere da “prestanu kompromitirati” svoje principe kad imaju posla s Rusijom.

Mi smo zapravo predugo prodavali svoje vrijednosti za jeftini plin i naftu. Kompromisi s Putinom su uzrokovali rat u Ukrajini. Govorimo o agresivnom ratu, u kojem ljudi masovno umiru. Ukrajinci prolijevaju svoju krv za naše vrijednosti, da mi ne moramo – rekao je Heger. prneosi “Hayat“.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh