Region

Velika potraga za 27-godišnjim Splićaninom koji je nestao u Beogradu

Matej Periš nestao je prije dva dana u Beogradu, objavilo je Ministarstvo unutrašnjih poslova na internetskoj stranici Nacionalne evidencije nestalih osoba.

Matej Periš - Screenshot

Matej je s prijateljima otputovao u glavni grad Srbije na doček Nove godine. Posljednji put je viđen oko 2:30 u beogradskom klubu Gotik.

Njegovi prijatelji su u razgovoru za medije ispričali da je njih sedmero prvo otišlo na večeru u jedan restoran, a onda u klub Gotik. Kada je u jednom trenutku društvo shvatilo da Mateja već neko vrijeme nema, počeli su ga tražiti unutra. Na izlazu iz kluba shvatili su da je njegova jakna ostala u garderobi. Nastavili su potragu i u okolici kluba.

Nakon neuspješne potrage otišli u smještaj koji su unajmili te su se nadali da će se Matej ujutro pojaviti. Kad se to nije dogodilo, kontaktirali su policiju.

Jedan od Matejevih prijatelja snimio je ulaz u klub na obali Save, okolne lokale i šetalište. Svojom kamerom snimio je i obližnje kamere, kazavši da se nada da postoji neka snimka koja bi mogli pomoći u potrazi.

Komentarišući atmosferu u klubu, rekao je da su u njemu bili mladi, još mlađi od njega i njegovog 27-godišnjeg prijatelja Mateja. Dodao je da nije bilo opasnog društva. prneosi “Novi“.

“Nije on mali. Nije njega mogao jedan čovjek nekako spremiti u džep i negdje ga odnijeti. Ili eventualno nikad nije izašao iz kluba i pospremili su ga u neki podrum. Može se saznati tko radi u klubu”, govori na snimci prijatelj Mateja Periša.

Beogradska policija intenzivno traga za Perišem. Pregledavaju se snimke sa sigurnosnih kamera u blizini mjesta na kojem je Matej nestao, a policija razgovara i s njegovim prijateljima.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh