Region

Lončar: Omikron soj je u Srbiji, iako nije zvanično otkriven

Omikron soj je u Srbiji, iako još nije zvanično otkriven, ali već ima dosta pacijenata koji imaju takvu kliničku sliku, izjavio je ministar zdravlja Zlatibor Lončar.

Omikron - Screenshot

Lončar je rekao da su ti pacijenti došli iz zemalja gdje taj soj obuhvata do 70 odsto oboljelih.

Kako je dodao, pitanje je dana kada će se on sekvencionirati i kada će moći zvanično da se izađe sa podatkom da je otkriven.

Ministar zdravlja je naveo da će mjere koje važe danas važiti i za doček Nove godine, 31. decembra. Kako je napomenuo, važiće kovid propusnice i oni koji idu u lokale na doček moraće da budu vakcinisani ili da imaju negativan test.

Kada je riječ o proslavama na otvorenom, Lončar je za Evronjuz, rekao da će te večeri biti pojačane kontrole, ali da bi i organizatori trebalo da preuzmu odgovornost i da urade svoj dio posla.

Lončar je napomenuo da je od srede u protokolu novi antivirusni lijek koji će biti korišćen u zdravstvenim ustanovama, prenio je Tanjug.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh