Region

Dežulović komentarisao posljednju u nizu sramotnih izjava Milanovića

“Ništa, predsjedniče. Baš ništa. Što bi rekao jedan moj drug, ne morate vi ići u tri pi*de materine, ja ću”, zaključio je Dežulović.

Zoran Milanović - Vijesti.ba

Boris Dežulović, pisac i novinar, komentarisao je na Facebooku posljednju u nizu brojnih sramotnih izjava hrvatskog predsjednika Zorana Milanovića, piše Fokus.

Milanović je, komentarišući ubistvo porodice Zec u Zagrebu prije 30 godina, kazao kako je “dovoljno što im je data finansijska kompenzacija”.

“Prije pedeset jednu godinu, 7. decembra 1970., njemački kancelar Willy Brandt u ikoničnom je prizoru njemačke katarze kleknuo pred spomenik židovskim žrtvama varšavskog Geta.

Pedeset jednu godinu kasnije, 7. decembra 2021. godine, hrvatski predsjednik Zoran Milanović u ikoničnom se prizoru hrvatske katarze prisjetio nikad procesuiranog ubistva srpske porodice Zec i hladnokrvne likvidacije dvanaestogodišnje Aleksandre: “Porodica Zec je bila pozvana u vladu, dobili su odštetu, što još treba? Sad vas moram direktno pitati, što još treba?”.

Ništa, predsjedniče. Baš ništa. Što bi rekao jedan moj drug, ne morate vi ići u tri pi*de materine, ja ću”, zaključio je Dežulović.

Činjenicu da Milanovićevi komentari nailaze na odobravanje i u jednom dijelu Bosne i Hercegovine, prokomentarisao je i Srđan Puhalo, psiholog i analitičar.

“Zapadna Hercegovina podržava komunjaru Milanovića, ovo je veće čudo od Međugorja”, poentirao je u svom stilu Puhalo.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh