Region

Beograd: Ženama u crnom otet i spaljen transparent posvećen Srebrenici

Nakon sinoćnjeg okupljanja građana na beogradskom Cvetnom trgu na protestu “Mural mora pasti”, od Žena u crnom je nasilno otet i javno spaljen transparent “Nećemo zaboraviti genocid u Srebrenici”.

Ženama u crnom otet i spaljen transparent posvećen Srebrenici - Twitter

Objavila je to Inicijativa mladih za ljudska prava na svom Twitteru, navodeći kako su sa skupa u Beogradu upućene poruke nenasilja, solidarnosti i antifašizma, prenose Vijesti.

Kada su se građani razišli, huligani, koji se, kako dodaju, ponašaju kao vladari ovog grada – pratili su pripadnike Žena u crnom na putu kućama, oteli transparent i javno ga zapalili.

“Ovo je direktna posljedica Vulinovog izjednačavanja huligana i aktivista za ljudska prava, koje nasilnicima predstavlja signal da mogu da rade šta hoće. Policija i riječima i djelima stoji na strani huligana, a ne zakona i ne garantuje sigurnost građanima i građankama. Inicijativa uvijek stoji solidarno uz Žene u crnom”, dodaje se u objavi na Twitteru.


NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo portala Haber.ba i portal Haber.ba ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh