Region

Stranka Zorana Zaeva odlučila da on ipak odloži ostavke na mjesto premijera i predsjednika stranke: “Takav je momentum…”

Centralni odbor vladajućeg SDSM sinoć je odlučio da lider te stranke i premijer Severne Makedonije Zoran Zaev odloži podnošenje ostavki na obe funkcije, izjavio je sinoć visoki funcioner SDSM Pero Kostadonov.

Zoran Zaev - TheGreekObserver.com

Poslije sednica Izvršnog i Centralnog odbora SDSM, Kostadinov je novinarima rekao da je najviše partijsko rukovodstvo jednoglasno donelo odluku da predsjednik SDSM i premijer odloži ostavku na neodredjeno vreme zbog “momentuma” u kojem se nalazi država i predstojećeg perioda koji je ključan za evropske i demokratske procese.

“Centralni odbor je preporučio i odlučio da budu odložene ostavke premijera i predsednika partije. Pre svega ne smemo da dozvolimo, kao zemlja, nove godine nazadovanja, nove godine u kojima će biti narušen demokratski kapacitet pred evropske mogućnosti koje se otvaraju pred nama. Parlamentarna većina treba da produži put. Zemlja ne sme da napusti te procese i politike”, rekao je Kostadinov.

Kako je istakao visoki funcioner SDSM, ova država posle mnogo godina produžava da se gradi prema demokratskim vrednostima, u predstojećem periodu će raditi u interesu gradjana i da se spreči nova kriza i retrogradni procesi.

Premijer i lider SDSM Zoran Zaev, koji je u nedelju 31. oktobtra objavio da podnsi ostavku na obe funcije zbog poraza na lokalnim izborima, večeras je na sednici partijskog vrha dočekan aplauzom i skandiranjem ‘Zoki, Zoki’”.

Nova parlamentarna većina, koju su u petak dogovorile makedonske opozicione partije VMRO DPMNE i Levica i albanske Alijansa Za Albance i Alternativa, uz pomoć poslanika vladajućeg Pokreta Besa, juče su u Sobranju podneli incijativu za glasanje o poverenju vladi premijera Zaeva, čiju okosnicu čine SDSM i DUI Alija Ahmetija, prenosi Beta.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh