Region

Emir izgubio novac, a pronašao ga pošteni mladić: “Ne dozvolite da vam papir nahrani srce mržnjom i pohlepom”

Da ljudskost ne poznaje granice, vjeru, nacionalnost i boju kože govori nam i svijetli primjer iz Makarske.

Novac - Gpmaljevac.com

Naime u Facebook grupi Tražim, kupujem, poklanjam prodajem Makarska osvanula je nesvakidašnja objava.

Jedan je mladić u toj grupi objavio da traži čovjeka koji je izgubio kuvertu s novcima. “Pronašao sam kuverta s imenom Emir Jugo (bomba). Molim svakoga tko poznaje ovog lika da mu javi neka mi se javi da mu vratim njegov novac”, napisao je mladić.

Nedugo zatim, ponovo se javio u spomenutoj grupi i otkrio da je pronašao vlasnika kuverte s novcem te je napisao:

Hvala vam, ljudi, drago mi je da ste pokazali ljudskost u ovim teškim i tužnim trenucima. Ja evo s gospodinom Emirom na kavi i poruka svim ljudima ovog svijeta: stvarajte prijatelje, a ne dozvolite da vam papir nahrani srce mržnjom i pohlepom. Kakav bi ja to čovjek bio kad bi to prešutio jer tko zna kako ih je on zaradio, ali to nije ni važno. Meni ovaj papir ne znači ništa, a njemu je to mnogo”, poručio je mladić čija je gesta oduševila brojne članove grupe, prenosi sajt gpmaljevac.com.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh