Region

Pogledajte sukob građana i policije u Cetinju

Građani skandiraju “Izdaja, izdaja” i upućuju psovke, kao što se na snimku može čuti

građani i policija - Screenshot

Upravu policije Crne Gore očekuje najveći bezbjednosni rizik u novijoj crnogorskoj historiji, gdje će najmanje 1.800 uniformisanih pripadnika službe i veliki broj starješina i pripadnika kriminalističke policije, pokušati da onemogući incidente zbog ustoličenja mitropolita Joanikija u Cetinjskom manastiru 5. septembra.

Na Cetinju se upravo dogodio incident. Došlo je do pokušaja proboja građana sa policijom koja je raspoređena na ulicama grada.

Građani skandiraju “Izdaja, izdaja” i upućuju psovke, kao što se na snimku može čuti.

– Pi*** jedne, četničku vam j**** majku, što ste nama digli hajku, Dritane pederu – samo su neke od uvreda koje su građani uputili tokom sukoba.

Operativni štab UP napravio je plan obezbjeđenja s najmanje tri moguća scenarija kako bi na Cetinju i u Podgorici očuvali mir i zaštitili bezbjednost učesnika vjerskog skupa i gostiju, ali i demonstranata, javljaju crnogorski mediji. prneosi “Avaz“.

Vijeće za nacionalnu bezbjednost izdalo je jučer smjernice organima obavještajno – bezbjednosnog sektora da, kako su saopćili nakon sjednice, pojačaju koordinaciju u cilju očuvanja ustavnog poretka i zaštite prava i sloboda.

Najviši državni zvaničnici premijer Zdravko Krivokapić i vicepremijer Dritan Abazović ponovo su pozvali na smirivanje i podsjetili da predstavnici bivše vlasti podižu tenzije jer se boje krivične odgovornosti za nezakonitosti.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh