Region

Otrovna zmija riđovka ugrizla dječaka (7) na dječjem igralištu

Prema prvim informacijama, dječak se oporavlja, a čini se kako je bio ‘suhi ugriz’, odnosno zmija nije ispustila otrov kada je ugrizla dječaka.

Zmija - Ivica Galovic/PIXSELL

Zmija riđovka ugrizla je sedmogodišnjeg dječaka na dječjem igralištu u naselju Livada u Slavonskom Brodu. Incident se dogodio jučer, a zmija nije nađena, javlja SB Online.

– Riđovka je ugrizla dijete koje se igralo na igralištu. Djeca su potrčala po loptu, no tu ih je čekala zmija. Dječaka je ugrizla za dio dlana lijeve ruke. Otac ga je odveo na hitnu i trenutno je na liječenju – rekao je lovac na zmije Darko Karamazan.

Karamazan dodaje da je riđovka jedina otrovna zmija koja obitava na području između Nove Gradište do Babine Grede i upozorava da ljudi treba biti oprezni, jer posljedice ugriza mogu biti različite.

Dodao je da je u slučaju dječaka najvjerojatnije bio ‘suhi ugriz’, što znači da zmija nije ispustila otrov kada ga je ugrizla. ‘Morki ugriz’ je, objašnjava, kada otrov izađe van, potom vam poplavi ruka, pojave se plikovi i posljedice su daleko teže.


Facebook komentari

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije portala Haber.ba. Molimo autore komentara da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Haber.ba zadržava pravo da obriše komentar bez prethodne najave i objašnjenja - Više o Uslovima korištenja...
Na vrh